T1 Leko vertelt over de speelstijl van Standard in de Jupiler Pro League

T1 Leko (Standard): “Soms denk ik: f*cking hell, zou zo graag vol gas geven”

Vandaag om 14:47

Ivan Leko, de hoofdtrainer van Standard, vertelt over het huidige seizoen van de Rouches in de Jupiler Pro League. Leko en Standard komen verdedigend voor de dag in de competitie en legt uit dat hij het liefst aanvallender voetbal zou brengen.

Leko blikt terug op de seizoenstart van Standard, destijds werd het 0-0 tegen KRC Genk. De oefenmeester van Standard verontschuldigde zich bijna over de manier waarop Standard zich toonde. “Ik droom van een andere manier, maar in het voetbal tellen alleen de resultaten! De coach die denkt dat hij drie jaar lang 20 matchen per seizoen kan verliezen, is geen goeie coach. Je moet je aanpassen aan de situatie zoals ze is”, citeert Het Laatste Nieuws Leko.

Leko legt uit dat hij zich besefte dat Standard zich niet te aanvallend kan tonen tijdens de oefenmatch tegen Dender in de voorbereiding van het seizoen. “. Én we gingen kansloos onderuit. 5-1. Als ik heel eerlijk ben: het had wel 12-1 kunnen zijn. Dat hakte er flink in bij mij”, aldus Leko.

Leko besloot om bij Standard alles om te gooien, compact te spelen en de bal aan de tegenstander te laten. “… Back to basics. Super basics! Misschien hadden we op de eerste manier meer punten gepakt, maar dat denk ik niet”, geeft Leko aan.

Leko merkt vooruitgang bij Standard, vooral in de omschakeling en de pressing. “Maar soms heb ik ook zoiets van: f*cking hell, ik zou graag vol gas geven. Aanvallen! Maar dat boek heb ik even gesloten en aan de kant gelegd”, besluit Leko.