Standard-Charleroi dan toch met uitsupporters

Standard-Charleroi mét uitfans: 'Maar in beperkte getale en strenge controles'

Vandaag om 10:16

Het zag er even naar uit dat 'le choc wallon' tussen Standard Luik en Sporting Charleroi een editie zou worden zonder uitsupporters. De Luikse instanties wilden de bezoekers uit het Zwarte Land namelijk weren. Nu is er toch een overeenkomst gevonden, weliswaar met enkele maatregelen.

Het Laatste Nieuws meldt dat er zondag wel degelijk bezoekende fans welkom zullen zijn op Sclessin. Een eerste ingreep is echter dat het aantal gehalveerd wordt. Terwijl het uitvak van Standard plaats biedt aan 1.200 toeschouwers, zullen er slechts 600 toegelaten worden. Zo hoopt de politie eventuele onlusten beter onder controle te kunnen houden.

Daarnaast zal er uiteraard ook streng gecontroleerd worden. Er zijn bijkomende veiligheidsmaatregelen en identiteitscontroles voorzien. Leuk nieuws voor de neutrale fan, die dus zal kunnen genieten van een échte Waalse strijd. Eerder dit seizoen moest Standard al zonder supporters afreizen naar RSC Anderlecht. Ook in de stadsderby tussen Royal Antwerp FC en K. Beerschot V.A. zou dat er in de toekomst wel eens van kunnen komen, zeker na de gestaakte partij van enkele weken geleden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.