Radja Nainggolan over onstlag Daniele De Rossi bij AS Roma

Nainggolan toont geen begrip voor ontslag De Rossi: "Wat kennen de Friedkins van voetbal?"

Vandaag om 13:10
Laatste update: om 13:16

Zondag staat in de Serie A de topper tussen AS Roma en Inter op het programma. Als ex-speler van beide clubs ging de Gazzetta dello Sport nog eens in gesprek met ex-Rode Duivel Radja Nainggolan. Hij toonde maar weinig begrip voor het ontslag van z'n ex-ploegmakker, Daniele De Rossi

Wat de wedstrijd zelf betreft, ziet Nainggolan dat Inter meer kwaliteit heeft op dit moment. "Zij zijn de beste ploeg van Italië. Ze spelen goed voetbal, hebben geweldige spelers op de bank, die eigenlijk ook gewoon starters zouden kunnen zijn", aldus de middenvelder. "Ja, ze zijn beter dan Roma op dit moment. Desondanks speelt Roma thuis en hebben zij dé beste supporters die er zijn. Dat kan een extra push geven."

Tegenwoordig staat Ivan Jurić aan de zijlijn als coach van AS Roma. Zijn voorganger én icoon bij Roma, De Rossi, werd na enkele mindere resultaten al snel aan de kant geschoven door de Friedkin Group. Een beslissing waar Nainggolan absoluut geen begrip voor kan opbrengen. "Het was gekkenwerk om hem weg te sturen. Hij had het beter gedaan dan Mourinho", aldus de ex-Rode Duivel. 

"Hij was jong, verliefd op de omgeving, kende het huis. Ze hebben hem laten gaan zonder hem tijd te geven om de nieuwe spelers in te werken", gaat hij verder. "De Friedkins zijn ondernemers, wat kennen zij van voetbal? Niet veel denk ik. Ze komen om geld te verdienen, kopen wat jonge spelers. Je blijft in de voetbalwereld met passie en competentie. Als je alleen maar aan business denkt..."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.