Reactie Sven Kums na 0-0 gelijkspel tegen Union en KAA Gent

“We pakken een punt tegen ploeg waar we dus meestal niets kunnen rapen”

20 oktober om 10:35

KAA Gent heeft het altijd lastig bij Union. Zaterdag pakten de Buffalo's een punt in Brussel. Met een 0-0 gelijkspel kon Sven Kums uiteindelijk leven.

De netten van het Joseph Marienstadion bleven dit weekend onaangetast. “Union kon zeker voor staan. Zeker in die eerste helft. Tegelijkertijd hadden wij ook wel twee grote kansen. Al bij al vind ik het dus een terechte uitslag. In het verleden maakten we nooit aanspraak op meer, nu had ik dat gevoel echter niet”, reageerde Kums op de website van KAA Gent.

De Buffalo's kenden een goed moment in het begin van de tweede helft, maar scoren lukte niet. "Die eerste 20 minuten zaten we beter in de wedstrijd, hadden we de bal en kwamen we meer in hun zestien. Daar moesten we echter betere keuzes maken om dreigender te zijn en meer kansen te creëren. Er had meer in gezeten en het had hét moment geweest om voor de eerste keer de volle buit te pakken."

KAA Gent staat voor een mooie week. Eerst treft het Molde in Europa. Daarna is in België KRC Genk de tegenstander van dienst. "Die eerste 20 minuten zaten we beter in de wedstrijd, hadden we de bal en kwamen we meer in hun zestien. Daar moesten we echter betere keuzes maken om dreigender te zijn en meer kansen te creëren. Er had meer in gezeten en het had hét moment geweest om voor de eerste keer de volle buit te pakken."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.