Varane blijft onderdeel van Como

Varane krijgt na pensioen een andere functie bij Como: "Niet het einde"

19 oktober om 20:40

Raphael Varane blijft ondanks zijn voetbalpensioen verbonden aan Como. De Italiaanse club heeft naar buiten gebracht dat de 31-jarige Fransman per direct toetreedt tot het bestuur van de club.

Vlak na zijn aangekondigde transfer naar Como zette Varane een punt achter zijn loopbaan. De voormalig verdediger kampte met aanhoudend blessureleed, want in zijn eerste week liep hij voor de zoveelste keer in zijn carrière een knieblessure op. Nu blijft Varane niet als voetballer verbonden aan Como, maar als een bestuurslid.

Bij de promovendus wordt Varane onderdeel van de Raad van Bestuur van de club. Hij gaat zich in een adviesfunctie bezighouden met jeugdontwikkeling, onderwijs en innovatie. Ook moet hij jonge talenten buiten het veld gaan helpen met hun ontwikkeling.

"Een topsporter zijn, gaat gepaard met plezier, opoffering en de constante drang om grenzen te verleggen. Gedurende mijn hele carrière ben ik gemotiveerd geweest door het verlangen om te verbeteren en te streven naar perfectie", reageert Varane op de clubkanalen. "De overgang van het veld naar de bestuurskamer is niet het einde van mijn voetbalreis; het is een nieuw begin waar ik naar uitkijk. Door toe te treden tot het bestuur van Como kan ik een bijdrage blijven leveren aan de sport en tegelijkertijd de toekomst ervan vormgeven."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.