Jeugdig Club Brugge profiteert van fout Bolat en pakt driepunter tegen Westerlo

Vandaag om 17:55

Club Brugge heeft op bezoek bij KVC Westerlo een deugddoende zege kunnen boeken. Het kwam snel op dubbele voorsprong tegen de Kemphanen, maar moest uiteindelijk nog stevig knokken om de drie punten naar Brugge mee te kunnen nemen. Het werd 1-2.

Bij Club Brugge koos Nicky Hayen opvallend voor jonkies van eigen bodem en kregen onder meer Romeo Vermant, Chemsdine Talbi en Jorne Spileers een kans. Een keuze die ook meteen goed uitpakte. De landskampioen had slechts drie minuten voetbal nodig om op voorsprong te komen en zag Sinan Bolat, die dit seizoen al meermaals kritiek kreeg, in de fout gaan bij een afstandsschot van Spileers.

0-1 en het plan van Timmy Simons meteen in vaantjes. Al liet Westerlo zich niet onbetuigd en kwam het al snel tot een enorme kans op de gelijkmaker. Simon Mignolet bewees zijn goede vorm echter opnieuw en hield de Kemphanen meermaals van een doelpunt.

De thuisploeg hield zich dan wel goed staande tegen Club Brugge, en had de betere kansen, maar keek na nog geen half uur toch tegen een dubbele achterstand aan nadat Hans Vanaken zomaar door de defensie van Westerlo kon wandelen en er 0-2 van maakte.

Een klap die Westerlo niet meer te boven leek te gaan komen, maar na laconiek verdedigen van Onyedika – niet voor de eerste keer in de partij – moest Mignolet een penaltyfout begaan. Sayyasmanesh bedankte voor het geschenk en maakte er 1-2 van. Net voor rust leefde Westerlo dan toch weer. Dat leek weer de kop ingedrukt te gaan worden nadat er een duidelijke penaltyfout werd gemaakt op Romeo Vermant door Bolat. Scheidsrechter Nicolas Laforge en de VAR Lothar Dhondt grepen echter onbegrijpelijk niet in.

In de tweede helft ging het spel op en neer, met iets meer overwicht voor Club Brugge. Christos Tzolis had de 1-3 aan de voet, maar kreeg de bal niet voorbij Bolat. Even later claimde Club Brugge opnieuw een strafschop na een wurggreep op Vermant in het strafschopgebied. Opnieuw besloot Laforge om niet in te grijpen.

Het gaf Westerlo alvast de ruimte om zich in de wedstrijd te knokken en zelfs bijna weer op gelijke hoogte te komen nadat de bal op bizarre wijze over het hoofd van Mignolet botste. Hij kon de gelijkmaker op het nippertje toch nog voorkomen.

De wedstrijd viel, mede door verschillende wissels, daarop helemaal stil en de kansen (groot of klein) bleven uit. Een kwartier voor tijd kwam die ene grote kans voor Westerlo er dan toch. Rommens wist Mignolet te verslaan, maar niet De Cuyper. De linksachter haalde de bal van de lijn en de 1-2 bleef op het scorebord staan.

In het absolute slot kreeg Bayram uiteindelijk nog een tweede gele en dus rode kaart en was de wedstrijd helemaal voorbij. Het bleef 1-2 voor Club Brugge, dat daarmee een nodige driepunter kon pakken.