Smets (Genk) over derby tegen oude werkgever STVV in Jupiler Pro League

Smets (Genk) over derby tegen oude werkgever STVV: “Genieten van geladen match”

Vandaag om 14:32

Matte Smets staat met KRC Genk tegenover zijn oude werkgever STVV in de Limburgse derby. Smets stond drie keer eerder met STVV tegenover Genk en blikt nu vooruit op de beladen match tussen de Genkies en de Kanaries.

Smets geeft aan dat het niet moeilijk is om de knop om te draaien na de interlandperiode bij de Rode Duivels. “Zeker niet met de Limburgse derby op komst. Ik heb tot nu toe drie derby’s gespeeld, drie keer werd het een gelijkspel. Dat bewijst hoe dicht het in zo’n intense match bij mekaar ligt”, citeert Het Belang van Limburg Smets.

Smets is het eens met zijn ploegmaat Jarne Steuckers, die net als hem overkwam van STVV naar Genk. “Ik ben het helemaal eens met Jarne Steuckers: je kan ook van zo’n geladen matchen genieten, zonder dat je negatief staat tegenover de tegenstrever”, aldus Smets.

Smets geeft vervolgens aan dat hij STVV altijd dankbaar zal blijven voor de kansen die de club hem heeft gegeven. “. Ik heb er tot de laatste seconde alles aan gedaan om zoveel mogelijk terug te geven. Maar ik heb de kans gegrepen om een volgende stap te zetten in mijn carrière en nu zal ik tot het uiterste gaan om matchen te winnen voor KRC Genk.”