Fink wil Genk geen cadeautjes zien uitdelen aan STVV: "De match van het jaar"

Vandaag om 15:15

Na de interlandbreak gaat de JPL weer van start, met ook enkele leuke partijen. Onder andere ook de Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk. Een bijzondere partij voor heel wat pionnen bij Genk, waaronder ook coach Thorsten Fink.

De Duitser stond vorig seizoen nog aan het roer bij de Kanaries, maar koos deze zomer voor een stap naar de aartsrivaal. Een heel speciaal duel dus voor Fink. "Ik weet dus wat het is om een ‘Limburger derby’ te spelen", geeft Fink aan op zijn persconferentie.

Fink laat er ook geen twijfel over bestaan, hij wil absoluut winnen en zal STVV zeker geen cadeautjes geven. "Het is de match van het jaar, eentje die je absoluut niet mag verliezen. Ik heb in beide kampen gestaan en weet hoe het is. Als zij hier een punt pakken, is het als een overwinning. Voor ons zou dat als een nederlaag aanvoelen", klinkt het.

Ook voor Matte Smets en Jarne Steuckers, die STVV verlieten, wordt het een speciaal duel. Toch ziet Fink geen angst bij het duo. “Het zijn rustige, intelligente jongens. Ze willen winnen, zoals elke week. Oké, deze misschien iets meer. Maar ik ga er geen extra aandacht aan besteden. Als je dat doet, maak je het net groter dan het is", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.