Nico Dijkshoorn over uitspraken Romelu Lukaku

Dijkshoorn verbaast zich over Lukaku: "Contact met het dagelijks leven verloren"

Vandaag om 13:11
Laatste update: om 13:13

Nico Dijkshoorn las de uitspraken van Romelu Lukaku en stelde vast dat onze landgenoot het contact met de werkelijkheid heeft verloren. De Nederlandse columnist heeft desondanks mededogen met de spits.

Lukaku deed onlangs in een podcast enkele controversiële uitspraken over de zaak-Courtois. Zo pleitte hij ervoor om tijdens persconferenties bepaalde vragen simpelweg te verbieden en dat viel bij onder andere de Sportpersbond heel slecht.

Dijkshoorn nam met verbazing kennis van de uitspraken van Big Rom. De columnist maakt zich in Het Nieuwsblad een voorstelling van de ideeënwereld van Lukaku. “Journalisten moeten kort worden gehouden. Spelers moeten beter worden beschermd tegen journalisten. Er mag wel iets meer worden bewonderd door journalisten.”

Volgens Dijkshoorn toont het dat Lukaku totaal is vervreemd van de normale wereld. “We luisteren naar iemand die nooit meer alleen boodschappen kan doen.” En het is hem niet eens aan te rekenen, vindt de Nederlander. “Wie sinds zijn jeugd in een gouden koets door de voetbalwereld wordt gereden, verliest zijn greep op de werkelijkheid. In die zin is het zelfs hartverscheurend te noemen. Lukaku heeft niet eens meer in de gaten dat hij ieder contact met het dagelijks leven heeft verloren.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.