Sportpersbond reageert op Lukaku: 'Mag niet oordelen wat journalisten moeten'

Sportpersbond reageert op Lukaku: ‘Geweldige voetballer, maar blijf bij jouw terrein’

Vandaag om 18:13

De recente uitspraken van Romelu Lukaku in een podcast hebben voor de nodige controverse gezorgd. Lukaku uitte kritiek op de media en op de Koninklijke Belgische Voetbalbond met betrekking tot de manier waarop de zaak-Courtois werd behandeld. 

Lukaku pleitte ervoor om tijdens persconferenties bepaalde vragen simpelweg te verbieden, iets wat niet in goede aarde viel bij de Belgische sportjournalisten. Rudy Nuyens, secretaris-generaal van de Sportpersbond, reageerde scherp op deze uitspraken. “Het is niet aan de spelers om te oordelen wat journalisten wel of niet mogen of moeten vragen”, citeert Het Nieuwsblad

“Romelu Lukaku is een geweldige voetballer, maar hij houdt zich beter bezig op zijn terrein. Wij dragen persvrijheid hoog in het vaandel en daar mag niet aan gemorreld worden.” De boodschap is duidelijk: journalisten moeten vrij kunnen vragen wat ze willen, zonder beperkingen opgelegd door spelers of bonden. 

“De spelers kunnen daarna zelf kiezen wat ze antwoorden,” voegt Nuyens toe. Lukaku vergeleek de huidige situatie bij de Rode Duivels met hoe Sir Alex Ferguson bij Manchester United alles controleerde. Volgens hem had de bond net zoals Ferguson de media moeten afremmen in het stellen van vragen over Courtois.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.