Malaise bij Rode Duivels? “Hebben Courtois, KDB en Lukaku nog passie?”

Malaise bij Rode Duivels? “Courtois is er niet, de Bruyne aarzelt en ook Lukaku twijfelt”

Vandaag om 17:43

Benjamin Deceuninck zijn visie op de situatie bij de Rode Duivels na het interview van Romelu Lukaku. Het interview van de Rode Duivel zorgde toch voor heel wat vragen en Deceuninck probeerde deze te duiden op RTBF.

“Bezorgd zijn dat hij niet terugkomt? Ja, het is niet helemaal duidelijk als je naar hem luistert. Hij zit vol nuances, hij zegt dat hij de nieuwe generatie wil steunen, maar ook dat het mentaal zwaar is om terug te keren naar de nationale ploeg.”

Volgens Deceuninck ligt de verantwoordelijkheid nu bij bondscoach Domenico Tedesco en zijn staf om snel duidelijkheid te creëren. “Of Lukaku keert terug bij de selectie, of hij neemt voorgoed afscheid”, stelt hij vastberaden. Hij waarschuwt voor een scenario waarbij Lukaku slechts sporadisch inzetbaar zou zijn: “Eén keer met hem, één keer zonder hem, dat zal niet werken. Het team moet weten waar het naartoe gaat.”

Niet alleen Lukaku baart zorgen. Deceuninck benadrukt ook de onzekerheid rond Kevin De Bruyne en de bredere impact daarvan op de groep. “Het is niet onbelangrijk dat Courtois er niet meer is, dat De Bruyne aarzelt om terug te komen, en dat Lukaku twijfelt. Hebben deze drie spelers, die tot de besten ter wereld behoren, nog de passie om door te geven aan de volgende generatie?”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.