Thibaud Verlinden over zege Beerschot op Anderlecht

Verlinden over uitblinker Al-Sahafi: "Wisten niet wat we moesten verwachten"

Vandaag om 12:48

Thibaud Verlinden keerde vrijdagavond na een maand blessureleed terug bij Beerschot en hielp zijn ploeg gelijk aan een zege tegen RSC Anderlecht. De aanvaller hoopt dat het uitstekende resultaat een voorbode is voor meer voorspoed.

Na de 1 op 27 gingen de alarmbellen af bij de promovendus en dus moest er iets gebeuren op Het Kiel. “Na die reeks van slechte matchen hebben we samengezeten en als groep gezegd dat het niet slechter kon”, vertelt Verlinden hij Sporza. Na 4 op 6 tegen Westerlo en Anderlecht ziet hij weer perspectief. “Op matchen als deze kunnen we weer verder bouwen.” 

Verlinden had voor de interlandpauze de kentering al zien aankomen. “Het resultaat tegen Westerlo was eentje om op voort te bouwen”, legt hij uit. “De coach heeft nu eindelijk zijn stempel kunnen drukken met dit systeem.” 

De Saudische spits Marwan Al-Sahafi blonk uit tegen Anderlecht en tekende voor beide Beerschot-goals. “We wisten ook niet wat we moesten verwachten toen de twee Saudische jongens kwamen. Het zijn twee goede aanwinsten én heel lieve jongens, die zich nog wat moeten aanpassen aan de cultuur”, vertelt Verlinden over zijn ploegmaats.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.