'Man City stalt in winter nieuw talent bij Lommel'

Romano: 'City Football Group stalt in winter nieuw Colombiaans talent bij Lommel'

Vandaag om 11:44
Laatste update: om 14:25

De City Football Group is van plan om Lommel SK nog eens een handje te helpen. Met John Edwin Montaño zit er een nieuw Zuid-Amerikaans talent in de pijplijn. De achttienjarige aanvaller zou in Limburg gestald worden, meldt Fabrizio Romano.

De transfergoeroe heeft de contouren van de nakende transferovereenkomst uit de doeken gedaan op X. Momenteel voetbalt Montaño nog in zijn thuisland Colombia, bij topclub Independiente. Dat zal niet al te lang meer duren. De City-groep zou namelijk een akkoord gevonden hebben over een transfersom van drie miljoen euro. Bij een latere verkoop strijkt Independiente ook nog eens twintig procent van het nieuwe transferbedrag op.

De Colombiaanse belofte reist snel af naar Manchester om er zijn medische proeven af te leggen. Bij Manchester City voetballen zit er (voorlopig?) echter niet in. De City Group zal Montaño vanaf januari in Lommel stallen. Opvallend: tot dusver verscheen de aanvaller nog maar één keer aan de aftrap bij zijn huidige werkgever. Samen met een handvol invalbeurten brengt dat zijn aantal gespeelde minuten in het profvoetbal op 186.