Smets baalt niet dat hij debuut bij Rode Duivels niet mocht maken

Smets wacht geduldig op debuut bij Rode Duivels: "Bondscoach praatte veel met me"

Vandaag om 10:51

Matte Smets zat afgelopen interlandperiode voor het eerst bij de selectie van de Rode Duivels. Tot een debuut is het voorlopig (nog) niet gekomen, maar de talentvolle verdediger van KRC Genk heeft er wel van genoten. Ook bondscoach Domenico Tedesco liet een prima indruk op hem na.

Smets reisde vorige week met een ietwat kleiner hartje af naar Tubeke. Dat bleek voor niets nodig. "Het is natuurlijk een beetje spannend om te zien hoe de andere internationals op je reageren, maar ik ben heel erg goed opgevangen", deelt de Limburger zijn gevoel bij Het Laatste Nieuws. Om de files te vermijden kwam hij zelfs als allereerste toe op het trainingscomplex.

Debuteren tegen Italië en Frankrijk bleek nog een beetje te hoog gegrepen. Daar zaten de wedstrijdomstandigheden ook voor tussen. "Als je twee keer achterstaat tegen tien man ga je geen verdediger brengen, dat snap ik ook wel", zet Smets de bondscoach uit de wind. Zijn contact met Tedesco was trouwens uitstekend. "Gewoon eens af en toe een babbeltje doen."

Tegen de Fransen vervulde Smets dan toch een bijrolletje. Bij een inworp ging hij tijdens zijn opwarming even in de clinch met Ibrahima Konaté. "Uiteraard onschuldig", knipoogt Smets. Naar eigen zeggen loopt alles momenteel op wieltjes, al blijft hij ambitieus. "Mijn droom is uitgekomen - voor een stuk, want ik wil nog spelen voor de nationale ploeg", besluit hij. In de volgende interlandperiode in november dan maar?

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.