Dolgelukkige Kuyt viert eerste zege met Beerschot

Dolgelukkige Kuyt viert eerste zege met Beerschot: "Altijd in blijven geloven"

Vandaag om 10:31
Laatste update: om 10:41

We schrijven midden oktober en ein-de-lijk heeft K. Beerschot V.A. haar eerste zege van het seizoen beet. Op speeldag 11 van de Jupiler Pro League klopte de rode lantaarn zowaar RSC Anderlecht met 2-1. Dirk Kuyt kon met zijn geluk even geen blijf.

Hier en daar werd Beerschot al opgeschreven als degradatieploeg. De weg is uiteraard nog lang, maar tegen Anderlecht zijn De Ratten wel de juiste richting ingeslagen. "Ik ben altijd in dit team blijven geloven, ook al moeten we spelen tegen ploegen met veel kwaliteit", spreekt Kuyt zijn vertrouwen uit bij SporzaDe Nederlander vindt dat de buitenwereld onvoldoende naar waarde schat van hoever Beerschot komt. "Het is een fantastische prestatie om met ons budget te winnen van een ploeg als Anderlecht."

Nochtans is het nog niet allemaal hosanna op het Kiel. Eigenlijk pakte Beerschot de overwinning op een diefje, want Anderlecht kreeg een heleboel kansen. De bezoekers openden ook een stuk sterker. "We waren in het wedstrijdbegin apathisch en lieten het allemaal wat gebeuren", geeft Kuyt toe. Hij bedankt de fans voor hun cruciale steun. "Exact vanaf de 13e minuut (het stamnummer van Beerschot, nvdr.), toen het publiek er achter ging staan, wonnen we duels en kwamen we tot kansen", deelt hij de zege met het thuispubliek.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.