'Leverkusen hoopt Wirtz te verleiden en mikt op buitenlandse transfer'

'Leverkusen wil niet meewerken aan wens Wirtz, club hoopt op verlenging'

Vandaag om 20:44

Bayer Leverkusen hoopt het contract van Florian Wirtz te verlengen. De Duitse tak van Sky Sports weet te melden dat de regerend kampioen van de Bundesliga hoopt het toptalent uiteindelijk te verkopen aan een club in het buitenland, in plaats van Bayern München.

Het huidige contract van Wirtz bij Bayer Leverkusen loopt tot medio 2027. De club wil graag verlengen, maar als dit niet lukt, staat men open voor een verkoop in de volgende transferzomer. Eerder werd reeds bekend dat de middenvelder bovenaan het verlanglijstje van Bayern München staat. Zelf zou Wirtz op zijn beurt dolgraag naar Der Rekordmeister vertrekken. Leverkusen ziet echter minder in een binnenlandse transfer en hoopt Wirtz aan een buitenlandse club te kunnen verkopen. 

Vanuit het buitenland zou Manchester City het meest concreet geïnteresseerd zijn, maar ook Arsenal, Liverpool en Manchester United volgen de ontwikkelingen nauwlettend. Ook Real Madrid zou op het vinkentouw zitten, maar bij Leverkusen acht men de kans op een transfer naar De Koninklijke klein. Een stap naar Spanje of Engeland geniet niet de voorkeur van de creatieveling. Wirtz wil zich de komende jaren in Duitsland doorontwikkelen, om dan pas de stap naar het buitenland te zetten. Als Wirtz vertrekt, zal dat naar verluidt niet voor minder dan honderd miljoen euro zijn.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.