'Vanuit Bayern-perspectief zou ik Musiala ruilen voor Wirtz'

Bazen Kompany boos om column: 'Wirtz en Musiala ruilen: ik zou het doen'

12 september om 23:03

Dietmar Hamann heeft voor ophef gezorgd in Duitsland. De voormalig middenvelder van Bayern München schreef in zijn column dat hij Jamal Musiala meteen zou inruilen als hij daar Florian Wirtz voor terugkreeg, maar bij Der Rekordmeister konden ze daar niet mee lachen. Volgens BILD zijn de bazen van Vincent Kompany niet te spraken over het stuk.

Wusiala werd bewierookt in Duitse media na de Nations League-wedstrijd tegen Hongarije (5-0). Ook Hamann zag de twee uitblinken. 'Bij het Duitse team ligt de focus op Jamal Musiala en Florian Wirtz. Onlangs werd er gespeculeerd of ze in de toekomst niet alleen in het nationale team, maar ook bij Bayern samen zouden kunnen spelen. Maar ik kan me moeilijk voorstellen dat we Wirtz in München zullen zien', begon hij zijn column voor Sky Sport.

'Ik vermoed dat hij deze zomer met Xabi Alonso naar Real Madrid gaat. Hij is een heel nuchtere jongen, maar ik denk dat hij in het buitenland wil laten zien dat hij één van de beste spelers ter wereld is', aldus Hamann, die de vergelijking maakt met de Bayern-smaakmaker. 'Musiala is meer een individualist en vaak een solo-entertainer. Als hij de bal tien keer krijgt, laat hij negen keer zijn hoofd zakken en begint te dribbelen. Wirtz is een speler die een Boniface, Frimpong en Adli in de kijker zet. Hij maakt zijn teamgenoten beter.'

Het oordeel van Hamann was dan ook glashelder. 'Vanuit het perspectief van Bayern, als ik Wirtz en Musiala zou kunnen ruilen, dan zou ik dat morgen nog doen. Ik denk echter dat een dergelijke uitwisseling zeer onwaarschijnlijk is. Zoals ik al zei, zie ik Wirtz meer in Madrid. Naast Real kijkt bovendien ook Manchester City goed naar hem.'

Met zijn uitspraken zette Hamann kwaad bloed bij zijn voormalige werkgever, meldt BILD. Hij toonde zich in het verleden vaker kritisch op Bayern, maar dan vooral op het bestuur. Dat nu een speler het enigszins moet ontgelden, vindt de Bundesliga-grootmacht te ver gaan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.