Leko gaat "100 procent" voor de winst tegen Charleroi

Leko laat er geen twijfel over bestaan: "Voor honderd procent op zoek naar zege"

Vandaag om 17:46

Met Standard Luik versus Sporting Charleroi staan zondag twee gezworen rivalen tegenover elkaar. Of de neutrale fan een aantrekkelijk schouwspel voorgeschoteld zal krijgen, lijkt in de eerste plaats van de thuisploeg af te hangen. Ivan Leko verzekert alvast dat zijn ploeg vol voor de drie punten gaat.

Na tien speeldagen staat Standard op twaalf punten. Na een hoopgevende start is het aan Leko om een nieuw élan te vinden. Daar mag een aanvallende impuls bij zitten, want tot dusver mikten De Rouches in de eerste plaats op een versterkte achterhoede. "We gaan voor de volle honderd procent op zoek naar de zege, maar de tegenstander heeft ook kwaliteiten", noteerde RTBF uit de mond van Leko.

De Kroaat is op zijn hoede voor De Carolo's. "Charleroi speelt hoog, met veel druk naar voren en goed voetbal." Hij geeft zelf toe dat zijn Standard niet bepaald dezelfde filosofie aanhangt, maar daar heeft hij ook een verklaring voor. "Vanaf de eerste wedstrijd zijn wij onder druk gezet", aldus Leko. "Als je begint met verliezen, is het meteen crisis."

Hoewel de competitie nu al voor een derde onderweg is, is het nog onduidelijk of Standard nu eerder naar boven of beneden moet kijken. Leko ziet daarin een patroon voor de hele Jupiler Pro League. "Als je twee matchen wint, sta je in de top-drie. En als je er twee verliest, speel je voor degradatie", zo kijkt hij naar de huidige stand van zaken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.