De speeltijd is over voor Gent: "Al één derde achter de rug"

De speeltijd is over, beseft Gent: "We hebben al één derde achter de rug"

Vandaag om 16:55

Genoeg gerust, tijd voor actie. In het geval van KAA Gent betekent dat: véél actie. De komende drie weken staat er immers telkens een midweekwedstrijd gepland. Wouter Vrancken is benieuwd hoe zijn selectie daarmee zal omgaan.

Voor de Europese deelnemers, zoals Gent, beloven het enkele moordende weken te worden. De Conference League hervat met speeldagen 2 en 3 en tussendoor komen de clubs uit de Jupiler Pro League ook nog eens voor het eerst in actie in het bekertoernooi. Die drukke kalender weigert Vrancken als een excuus in te roepen. Hij gooit er dan maar een cliché tegenaan. "Je moet niet te ver vooruit willen kijken, want anders struikel je over wat vlak voor je neus ligt", tekende Het Nieuwsblad op bij zijn persconferentie. 

Gent liet de afgelopen maanden zeker al mooie dingen zien, maar tegelijk lijkt er ook nog marge voor verbetering. Vrancken beseft dat het money time is. "Je kan blijven zeggen dat dit een examenperiode is, maar we hebben al één derde van de competitie achter de rug", verwijst hij naar de tien speeldagen in de JPL. Gent hoopt de komende weken op te klimmen in de stand, al is de tegenstand niet van de poes. Zo wacht dit weekend een verplaatsing naar Union Saint-Gilloise. In België is elke match echter lastig, merkt Vrancken fijntjes op.

De zware belasting die zijn spelers te wachten staat, wordt een interessante uitdaging. "Dat zullen we moeten managen." Op training zit het met de motivatie in ieder geval prima, deelt Vrancken nog. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.