KAA Gent staat voor een loodzwaar programma: "Dit wordt een fikse test"

Vandaag om 12:00

KAA Gent heeft de komende weken een lastig programma. In 41 dagen staan er negen wedstrijden op het programma. Wim De Coninck is alvast benieuwd hoe zijn ex-club dit gaat overleven. 

"Dit wordt een fikse test voor KAA Gent", aldus De Coninck bij Het Nieuwsblad. "Is deze selectie kwalitatief breed en sterk genoeg? Mits winst in die inhaalmatch tegen Cercle Brugge hadden ze echt de kers op de taart kunnen zetten. Nu volgde er een 1 op 6 en het positieve gevoel dat ik voordien had, heeft toch een kleine knauw gekregen. Er ontstonden ook bij mij toch wel wat vraagtekens."

Wouter Vrancken moet nu zijn kunnen tonen. "Ik begreep ook wel dat Vrancken voorlopig nog niet veel roteerde want deze groep had nood aan automatismen. Nu sta je dus voor een heel interessante periode. Na deze drukke weken zullen we heel wat wijzer zijn. Volgens mij zullen er toch enkele jongens moeten opstaan die de voorbije weken niet meteen veel minuten kregen."

In de competitie speelt KAA Gent nu achtereenvolgens tegen Union, Racing Genk, Beerschot, Standard en RSC Anderlecht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.