Kompany twijfelt niet aan zijn aanpak: "Belgen zijn pragmatisch"

Kompany twijfelt niet aan aanpak: "Ik kom uit België, wij zijn zeer pragmatisch"

Vandaag om 16:38

Voor Vincent Kompany kwam de interlandpauze misschien wel welgekomen. Na een flukse start als hoofdcoach van Bayern München volgde een eerste dipje, met drie opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning. Desondanks behoudt Kompany het vertrouwen in zijn aanpak.

Na enkele dagen relatieve rust is Bayern weer klaar voor de dienst. Een driepunter is de ambitie, maar tegen VFB Stuttgart is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Afgelopen seizoen eindigde die ploeg nog als tweede in het eindklassement van de Bundesliga, voor ... Bayern. Kompany heeft dan ook respect voor het voetbal dat Stuttgart wil brengen.

Als trainer van Der Rekordmeister moet je echter vooral naar jezelf kijken. Vlak voor de interlandonderbreking heeft zijn ploeg te veel punten laten liggen. Hier en daar klinkt het dat zijn filosofie te uitdagend is, maar Kompany laat zich niet leiden door emoties. "Kijk, ik kom uit België en wij zijn heel pragmatisch, een beetje zoals de Duitsers", toont hij zich op zijn perspraatje een ambassadeur voor ons land.

Bij Bayern zit er natuurlijk steevast druk op de ketel en speelt iedereen kort op de bal. Toch wil Kompany zijn analyse zo objectief mogelijk maken. "Het zou dom zijn om alles te veranderen, louter en alleen omdat de resultaten tegenvallen", geeft hij aan. Al is de Brusselaar de eerste om te beseffen dat er zo snel mogelijk een overwinning uit de bus moet vallen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.