Boussoufa verklaart afspringen van comeback bij Anderlecht: "Hielden hun woord niet"

Vandaag om 19:00

Mbark Boussoufa drukte jaren zijn stempel bij RSC Anderlecht en schitterde jarenlang bij de Brusselaars. In 2011 verliet hij paars-wit voor Anzhi. Even leek er nog een terugkeer te gaan komen, maar die viel uiteindelijk in het water.

Na een periode bij Anzhi trok hij in 2013 naar Lokomotiv Moskou. Hij belandde in 2016 uiteindelijk ook voor enkele maanden bij KAA Gent, al had dat eigenlijk enkele maanden eerder Anderlecht moeten zijn. Bij paars-wit kon hij namelijk naar verluidt zijn handtekening zetten onder een éénjarig contract met optie op een extra seizoen onder dezelfde voorwaarden als zijn contract in Rusland.

"Het was eigenlijk een done deal", onthult de Marokkaan bij MIDMID. "Maar wanneer ik aankom in Brussel, zegt Herman Van Holsbeeck me dat ze me de optie niet konden geven. De optie zou alleen voor Anderlecht gelden, want ze wilden niet het risico lopen dat ik na een jaar gratis zou weglopen."

Nee tegen Herman
Boussoufa vond daar weinig aan en blies de deal uiteindelijk zelf af. "We hebben een afspraak gemaakt en elkaar de hand geschud. Ofwel houden jullie je woord, of... Ik laat me niet in de hoek zetten op de dag dat ik zou moeten tekenen, nadat ik zo eerlijk en open ben geweest met jullie en er alles aan gedaan heb om terug te kunnen keren. Dit gaan jullie me toch niet aandoen? Maar ze hielden voet bij stuk en ik ben weggelopen."

Anderlecht legde de schuld via een persconferentie uiteindelijk bij Boussoufa, die te hoge financiële eisen gesteld zou hebben. Hij werd naar de B-kern van Lokomotiv Moskou gestuurd en vertrok enkele maanden later naar KAA Gent. Dat werd echter geen succes.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.