Zulte Waregem wil promotie, maar: "Voor mij is RWDM de sterkste ploeg"

Vandaag om 13:00

Zulte Waregem gaat dit seizoen opnieuw voor promotie. Na een 15 op 15 staat het nu tweede in 1B. Coach Sven Vandenbroeck is dan ook een tevreden man.

"Als je puur naar de puntenoogst kijkt na de eerste twee matchen, dan ben je niet tevreden", aldus Vandenbroeck bij Krant Van West-Vlaanderen"Erna haalden we vijf zeges op rij. Ik ben het meest tevreden over de ontwikkeling die ik zie in de ploeg. Er staat een team met heel veel spirit en engagement. Dat is het mooiste wat er gegroeid is. Sportief en voetballend gezien zetten we ook stappen. We durven dominanter en offensiever te spelen."

Vandenbroeck gelooft dan ook rotsvast in promotie, maar blijft wel voorzichtig. "We zullen pas in maart kunnen bekijken waar we staan en of we effectief gaan meedoen. De fans zijn euforisch, maar ze beseffen dat er nog een lange af te leggen valt. Heel eerlijk: voor mij is RWDM de sterkste ploeg, qua leeftijd en maturiteit en voetbaltechnisch."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.