Vormer liet grote som liggen bij Zulte Waregem: "Een héél grote meneer"

Vandaag om 19:21

Zulte Waregem pakte de voorbije jaren uit met enkele opvallende transfers en trok onder meer Ruud Vormer aan. Een groot succes werd de komst van het Club Brugge-icoon niet, al houdt men bij Essevee toch vooral goede gevoelens over aan Vormer.

Vormer was jarenlang een belangrijke pion bij Club Brugge en moest Zulte Waregem ook een handje gaan helpen. Dat lukte uiteindelijk niet en de middenvelder besloot om deze zomer afscheid te nemen als voetballer. Toch blijft CEO Eddy Cordier lovend over de Nederlander. "Ik heb Ruud Vormer leren kennen als een gróte meneer", zegt hij in Krant van West-Vlaanderen.

"Bij zijn komst geloofde Ruud dat hij nog een meerwaarde had kunnen betekenen voor Zulte Waregem. En dat was niet gebeurd", geeft Cordier aan. Vormer had ook nog een jaar contract, maar besloot om toch te stoppen met voetballen. "Zijn makelaar heeft dan geprobeerd dat contract te beëindigen met een minnelijke schikking, maar Ruud heeft mij meteen gebeld: ben ik niet akkoord mee", onthult Cordier.

Vormer bleek namelijk zelf niet tevreden te zijn met wat zijn makelaar wilde en had een ander idee voor ogen. Hij wilde geen cent meer van de club omdat hij het gevoel had Essevee niet alles te hebben gegeven. "Hij heeft de verbreking niet eens nagelezen, tekende en bedankte me. Een héle grote meneer", besluit Cordier.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.