OFFICIEEL: Walem heeft nieuwe uitdaging beet en krijgt belangrijke job bij ACFF

Vandaag om 20:30

Johan Walem heeft een nieuwe uitdaging gevonden in het Belgische voetbal. De voormalige Rode Duivel zat al even zonder job in de voetbalwereld, maar zet nu een opvallende stap en wordt technisch directeur bij ACFF, de Franstalige vleugen van het amateurvoetbal.

Dat kondigde het zelf aan op de officiële kanalen. Walem zal er vanaf november aan de slag gaan en voorganger Daniel Boccar voorlopig bijstaan. Wanneer die in januari op pensioen gaat, zal Walem het stokje helemaal overnemen.

"Het is een persoonlijke, en intellectuele, uitdaging die perfect past in mijn carrière", reageert Walem. "Ik ga een facet van het voetbal ontdekken dat ik heel belangrijk vind (het opleiden van trainers, het werken aan de basis, vrouwenvoetbal, elitejeugd) en waarin ik me helemaal kan vinden. Ik ben blij dat ik zal kunnen gaan bijdragen aan en bijleren over het functioneren van het amateurvoetbal."

Een nieuwe carrièrewending voor Walem, die na zijn pensioen als pof aan de slag ging als jeugdtrainer bij onder meer RSC Anderlecht en Udinese. Daarna volgden nog passages als trainer van de Belgische beloften, KV Kortrijk, Cyprus en de damesploeg van RSC Anderlecht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.