Marc Brys plaatst zich met Kameroen voor Afrika Cup

Brys met Kameroen naar Afrika Cup: "Profileren met veel durf en vertrouwen"

Vandaag om 10:44

Marc Brys is sinds april 2024 de bondscoach van Kameroen. Met het Afrikaanse land speelde de trainer uit ons land zes wedstrijden waarvan hij er geen één verloor. Toch gaat het bij Kameroen niet altijd over voetbal. Brys maakte namelijk al meerdere vervelende situaties mee bij Kameroen.

Brys kende een moeizaam begin van zijn loopbaan als bondscoach van Kameroen. "Het helpt dan ook dat ik vrij snel een goede relatie had met de spelers. Die is cruciaal om goed te werken en de situatie uit te klaren. Ondertussen zitten de mensen van de Kameroense voetbalbond ook in onze staf."

Ondanks alles wat er gebeurd is, denkt Brys niet aan ontslag nemen. "Neen, ik kijk er enorm naar uit om een resultaat neer te zetten op de Afrika Cup. We willen ons daar profileren met veel durf en veel vertrouwen."

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Brys zich met Kameroen al verzekerd van deelname aan de Afrika Cup. In november wachten er nog twee wedstrijden in het kwalificatietoernooi. Kameroen komt dan nog in actie tegen Namibië en Zimbabwe.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.