Marc Brys ligt in Kameroen overhoop met Samuel Eto'o

Brys ligt nog altijd overhoop met Eto'o, maar werkt onverstoorbaar verder

9 september om 18:01
Laatste update: 9 september om 18:11

Marc Brys is sinds begin april de bondscoach van Kameroen en in de drie partijen die hij met het land afwerkte bleef hij ongeslagen. Niets aan de hand zou je zeggen, maar bij de Kameroense voetbalbond woekert nog altijd een fikse crisis.

Brys kende een bijzonder moeilijk begin bij Kameroen en is onderdeel geworden van een machtsstrijd bij de Kameroense bond, vooral bondsvoorzitter Samuel Eto'o maakte onze landgenoot het leven zuur. Het zorgde al voor bijzonder moeilijke voorbereidingen bij de voorbije matchen.

In aanloop naar het duel van tegen Namibië van afgelopen zaterdag was het alweer raak. Eto’o zou zonder overleg het duel plots hebben verplaatst naar een compleet ander deel van het land, zo valt te lezen bij Het Laatste Nieuws. Ook een alternatieve selectie werd door de voormalig topspeler alvast opgetrommeld en naar de nieuwe locatie gestuurd. 

De Kameroense minister van Sport kwam tussen en verbood de alternatieve ploeg in actie te komen, waarop Brys met zijn ploeg in allerijl nog die kant op reisde om de wedstrijd te spelen. Tegen Namibië werd assistent Joachim Mununga ook nog eens een plek op de bank geweigerd, omdat hij niet vermeld stond op de officiële papieren. 

"Je kan ook vechten hé, maar dan verlies je allebei", reageerde Brys bij de krant op de hele affaire. "Ik probeer het op mijn manier te doen. Alles draait om respect. En als dat er niet is, ja. Ik ben hier om te presteren, de rest ben ik stilaan beu."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.