Vertessen in hetzelfde schuitje als bij PSV

Vertessen in hetzelfde schuitje als bij PSV: "Ik ben zeker teleurgesteld"

Vandaag om 09:50

Yorbe Vertessen lijkt bij Union Berlin in hetzelfde schuitje te zijn beland als bij PSV. Vertessen baalt ervan dat hij voornamelijk als 'joker' wordt gebruikt door trainer Bo Svensson.

Vorig seizoen besloot Vertessen in de winterstop te vertrekken bij PSV. De Eindhovenaren wilden de rappe spits annex buitenspeler graag behouden, maar Vertessen wilde koste wat het kost ergens in de basis spelen. In zijn eerste halfjaar bij Union verscheen de voormalig jeugdinternational nog regelmatig aan de aftrap, maar dit seizoen moet hij het voornamelijk met invalbeurten doen.

Dat zit Vertessen niet lekker, zo laat hij weten in gesprek met het Duitse Kicker. "Ik ben zeker teleurgesteld. Ik wil meer zijn dan een joker. Ik wil de speler zijn die vanaf het begin speelt en op wie de coach vanaf minuut één kan vertrouwen", zo klinkt het uit de mond van het opleidingsproduct van PSV.

In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode, tegen Borussia Dortmund, mocht Vertessen overigens wel aan de aftrap verschijnen. Met een goal had hij toen een aanzienlijke bijdrage in de 2-1 overwinning op Die Borussen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.