Talent Semm Renders goed bezig bij Royal Antwerp

Renders (16) werd jongste debutant ooit van Antwerp: "Een bulldog"

Vandaag om 08:03
Laatste update: om 08:06

In een ploeg vol dertigers werd de 16-jarige Semm Renders twee weken geleden de jongste Antwerp-debutant ooit. Op termijn kan de jonge verdediger wellicht helemaal gaan doorbreken op de Bosuil.

Renders was 16 jaar en 298 dagen toen hij in de match tegen Cercle Brugge mocht invallen bij Royal Antwerp FC. Het is snel gegaan voor de talentvolle verdediger, die pas op het einde van augustus zijn eerste profcontract tekende.

Steven Smet, die tot voorkort jeugdcoördinator was bij Antwerp, ziet een mooie toekomst voor Renders en roemt zijn kwaliteiten. “Hij blijft in duel gaan, indien nodig tot aan de zijlijn, en wint die duels vaak zonder een overtreding te maken. Het is een beetje een bulldog, maar zonder dat hij hoeft te bijten.” 

Ruimte voor verdere ontwikkeling is er volgens Smet ook. “Het is een rustige, schuchtere jongen, die op het veld agressiviteit aan de dag legt, maar nog serieuze stappen moet zetten qua coaching en het organiseren van de defensie”, besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.