Mario Stroeykens over nieuwe rol bij RSC Anderlecht

Stroeykens voelt zich goed onder Hubert: "Heb mijn niveau kunnen opkrikken"

Vandaag om 07:16

Mario Stroeykens is de laatste weken prima op dreef bij RSC Anderlecht. Van de nieuwe coach David Hubert krijgt de aanvallende middenvelder het volledige vertrouwen en dat betaalt hij terug.

Stroeykens was evenwel teleurgesteld toen Brian Riemer werd ontslagen. “Het was een tik die hard aankwam omdat we toch mooie periodes gekend hebben onder Brian”, vertelt hij Het Laatste Nieuws. “Om dan de ochtend na je eerste nederlaag ontslagen te worden... dat komt hard aan.”

Toch voelt Stroeykens zich in zijn nopjes met de nieuwe coach, die iets andere plannen met hem heeft. “Ik stond vijf keer in de basis en heb nagenoeg alles gespeeld. Ik heb ook een iets andere rol, hoger op het veld. Een kleine tactische wijziging, maar wel een belangrijke voor mij”, klinkt het.

Die nieuwe rol past hem goed en ‘Super Mario’ betaalde terug met sterk spel en al drie assists. “Ik heb de voorbije weken mijn niveau kunnen opkrikken. Ik vond het een goede zet van David”, laat Stroeykens dan ook tevreden weten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.