Ortwin De Wolf waarom Tedesco voor hem koos bij Rode Duivels

De Wolf waarom Tedesco hem koos bij Rode Duivels: “Als extra verdediger”

17 oktober om 22:02

Ortwin De Wolf werd in de afgelopen interlandperiode opgeroepen door bondscoach Domenico Tedesco bij de Rode Duivels. De Wolf mocht de uitgevallen Matz Sels gaan vervangen in de selectie van Tedesco. De Wolf legt uit waarom Tedesco voor hem koos bij de Rode Duivels.

De Wolf geeft aan dat Tedesco het Belgische voetbal van dichtbij volgt. “Hij heeft me uitgelegd op wat mijn selectie gebaseerd was. Met KV Mechelen proberen we aanvallend, attractief te voetballen en daarin is hij zéér geïnteresseerd”, citeert Het Laatste Nieuws de doelman van Mechelen.

De Wolf is het ermee eens dat hij ook gekozen werd door Tedesco door het aanvallende voetbal van Mechelen. “Ja, ergens wel. Aan mij werd ook de vraag gesteld: ‘Waarom kiezen ze voor jou? Er zijn nog tal van andere doelmannen in België.’”, geeft De Wolf aan.

“Dat is een vraag voor de bondscoach, maar hij ziet kwaliteiten en analyseert verschillende keepers misschien op een andere manier. De doelman wordt bij ons betrokken in het spel, er wordt verwacht dat ik aan de bal kom en dat ik fungeer als extra verdediger”, besluit de doelman van Mechelen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.