Analist neemt het op voor Romelu Lukaku bij Rode Duivels: “Terwijl de coach …”

Analist neemt het op voor Lukaku: “Verschil in communicatie is verontrustend”

Vandaag om 18:43

In een recent artikel op RTBF over Romelu Lukaku's bij de Rode Duivels, gaf sportjournalist Benjamin Deceuninck zijn kijk op de kwestie. Het interview van Lukaku met het podcastkanaal Friends of Sports veroorzaakte heel wat opschudding. 

De aanvaller vertelde openhartig dat hij het “vlammetje” kwijt is geraakt bij de nationale ploeg, vooral na de teleurstellende resultaten van de afgelopen periode. Deceuninck wees op een opvallend contrast in de communicatie tussen Lukaku en bondscoach Domenico Tedesco. 

“Tedesco probeerde hem te beschermen door te zeggen dat hij rustig terug in vorm zou komen”, verklaarde Deceuninck. “Maar dan komt Lukaku opdagen met uitspraken die veel dieper gaan. Hij geeft aan dat hij zich neerslachtig voelt, terwijl de coach spreekt over een gebrek aan fysieke vorm. Dat verschil in communicatie is op zich al verontrustend.”

Volgens Deceuninck zet Lukaku’s eerlijkheid een ander licht op de situatie, en roept het belangrijke vragen op over hoe dergelijke kwesties binnen de nationale ploeg aangepakt worden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.