David Hubert over blessure Jan Vertonghen

Rentree Vertonghen laat op zich wachten: "Hij wil terugkeren op een goede manier"

Vandaag om 15:52

Het is nog altijd wachten op de rentree van Jan Vertonghen bij RSC Anderlecht. De wedstrijd van vrijdag tegen Beerschot mist hij sowieso en trainer David Hubert kan niet zeggen wanneer hij wel weer fit zal zijn.

De kapitein speelde tot nou toe slechts twee matchen voor paars-wit in het huidige seizoen. De match tegen Royal Antwerp FC op 4 augustus zijn laatste, sindsdien staat de verdediger aan de kant met problemen aan de achillespezen.

Coach Hubert kon donderdag nog niet inschatten wanneer de sterkhouder kan terugkeren. “Vertonghen zet de stappen die hij moet en wil zetten”, wordt de coach geciteerd bij HLN. “Ik kan niet zeggen wanneer hij terug zal zijn. Hij wil terugkeren op een goede manier. We zijn hier hard mee bezig. Maar Jan is oud en wijs genoeg om in te schatten wanneer hij klaar is om terug te keren.”

Ook die andere langdurige afwezige werd vervolgens even genoemd door Hubert. “Hetzelfde geldt voor Thorgan Hazard. Hij zet de juiste stappen. Maar ook hier is het te vroeg om te spreken over een datum voor een eventuele terugkeer.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.