Pogba heeft geen spijt: 'Maar ik zie voetbal heel anders nu'

Opgeluchte Pogba heeft geen spijt: 'En wanneer ze iets van je afpakken...'

Vandaag om 09:44

Paul Pogba haalt opgelucht adem nu zijn dopingschorsing definitief is ingekort. In eerste instantie mocht de Franse middenvelder zich vier jaar niet op de voetbalvelden laten zien, maar die straf werd na een succesvol beroep teruggebracht naar achttien maanden. Pogba kan niet wachten weer zijn voetbalkunsten te vertonen. 

"Het was heel gek", herinnert Pogba zich het moment waarop hij te horen kreeg dat hij voor vier jaar geschorst werd. "Wat moest ik gaan doen in die vier jaar?", vertelt de 31-jarige Fransman aan ESPN. "Welke club wil je na die tijd nog hebben?" 

Pogba geeft aan dat hij per ongeluk verboden middelen tot zich nam en kan daarom ook niet spreken van 'spijt'. Toch knaagt de situatie wel aan hem. "Ik heb geleerd dat je minimaal drie keer moet checken. Ik deed hetzelfde als in de jaren daarvoor, maar ik had moeten controleren of de dingen die ik inneem legaal zijn. Dan kan je niet in de problemen komen."

'Ik zie voetbal heel anders nu. Ik ga genieten'

Voor Pogba eindigt begin 2025, wanneer hij weer op het voetbalveld mag staan, een donkere periode. Fysieke inspanning kon hij alleen leveren in de sportschool of in het zwembad. "Je moet mentaal sterk zijn. Ik voel me inmiddels meer zwemmer", grapt hij. "Wanneer ze iets van je afpakken, iets waar je zoveel van houdt, dan ga je het pas écht waarderen. Ik zie het voetbal heel anders nu. Ik ga genieten, maar ook zorgen dat het publiek van mij kan genieten."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.