Lorin Parys over veiligheid in Belgische stadions

Al 500 jaar stadionverbod uitgedeeld: "Het begin van een cultuurverandering"

Vandaag om 09:31

De gemiddelde supportersaantallen bij matchen in de Jupiler Pro League waren het voorbije seizoen weer op het hoge peil van voor de coronaperiode. CEO van de Pro League Lorin Parys heeft evenwel zorgen over de veiligheid in de stadions en pleit nog eens voor een beter wettelijk kader.

De Pro League kon deze week mooie cijfers overleggen op het vlak van supportersaantallen, maar die cijfers kwamen wel met een schaduwzijde. Meer dan eens liep het dit seizoen al uit de hand, met de Antwerpse derby als treurig dieptepunt. 

Voor Parys reden tot zorgen, maar hij ziet al verbetering. “We bewandelen in die zin een kristalheldere lijn”, vertelt Parys bij Het Nieuwsblad. “Wie zich misdraagt moet eruit. We treden daarom sneller, strenger en vaker op. De afgelopen twee seizoenen hebben we al voor 500 jaar stadionverbod uitgedeeld en ik zie dat die onverlaten nu ook worden uitgefloten door de rest van het stadion. Dat is het begin van een cultuurverandering.”

Na de rellen rondom Royal Antwerp FC tegen Beerschot pleitte Parys al voor een sterker handhavingskader. Ook nu weer benadrukt hij dat en doet hij een oproep aan de politiek. “We willen onze verantwoordelijkheid nemen, maar dan moeten we daar de juiste instrumenten voor krijgen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.