Lorin Parys ziet in supportersaantallen bevestiging succes competitieformat

Supportersaantallen bevestigen succes format: "Competitie spannend tot het einde"

Vandaag om 08:04

De Jupiler Pro League staat er goed op in termen van supportersaantallen, de organisator liet deze week weten dat het vorige seizoen zowat het beste in tien jaar was. CEO van de Pro League Lorin Parys was dan ook in zijn nopjes.

“Dit zijn ongeveer de beste cijfers van de afgelopen tien jaar”, laat Parys weten bij Het Nieuwsblad. “En die stijging zien we zowel bij jongeren, als bij ouderen en iedereen daartussen. Dat is voor mij opnieuw het beste bewijs dat voetbal de maïzena van onze samenleving is.”

Voor Parys zijn de goede cijfers een bevestiging dat het wel goed zit met het competitieformat, dat voortdurend mikpunt van kritiek is. “Maar ondanks alle discussie over het format, bewijzen deze cijfers wel dat het doel van dit competitieformat slaagt in haar opzet”, stelt de CEO. “We hebben een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen en waarin het spannend is tot op het einde.”

Als voorbeeld van het succes noemt Parys KV Kortrijk. “Hun laatste wedstrijd in de Relegation play-off was sneller uitverkocht dan hun matchen tegen de topclubs in de reguliere competitie. Het toont nog maar eens dat spanning de essentie is van de Jupiler Pro League.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.