Timmy Simons over Westerlo tegen Club Brugge

Simons staat voor clash met ex-ploeg Club Brugge: "Ze kunnen iedereen pijn doen"

Vandaag om 08:34

Timmy Simons promoveerde het voorbije seizoen met Dender en trok daarop verrassend naar KVC Westerlo. Met de Kemphanen doet de oud-international het voorlopig uitstekend: ze bezetten de zesde plaats in de Jupiler Pro League. Zaterdag komt kampioen Club Brugge naar Het Kuipje.

Het is voor Simons pas de eerste keer dat hij als hoofdtrainer tegen Blauw-Zwart speelt, de club waar hij lang speelde en ook assistent-coach was. Nog altijd volgt hij zijn oude club op de voet. De laatste dagen nog iets beter. "Met de staf zullen we uiteindelijk veel matchen bekeken hebben", klinkt het van de Westerlo-coach bij HLN.

Over zijn plan voor de match op zaterdag wilde Simons niet al te veel kwijt. Aanpassingen aan de sterke tegenstrever liggen evenwel voor de hand. "Het hangt er vanaf hoe Club zich zal presenteren. Is Nilsson fit of niet? Is Onyedika erbij? Je moet altijd zien dat je je eigen plan klaarhebt."

De trainer zag dit seizoen al een sterk Club en voorziet dan ook een lastige partij, toch is het met 15 op 30 zeker niet enkel positief bij Blauw-Zwart. "Alleen hebben ze dit seizoen hun momenten niet gepakt", meent Simons daarover. "Je moet je dominantie omzetten in resultaten en dat heeft Club niet goed gedaan. Maar het geheel is sterk en stabiel - ze kunnen iedereen pijn doen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.