Dams blikt verwonderd terug: "Gezien mijn verleden, is dat best raar"

Vandaag om 19:41

Matteo Dams speelt tegenwoordig zonder enkele angst in zijn spel. De jonge verdediger, die dit seizoen doorgebroken is bij PSV, voelde zelfs geen spanning tijdens zijn debuut in de Champions League, uit bij Juventus. En dat is opmerkelijk, geeft Dams zelf toe.

Tijdens de opkomst in Turijn kon Dams een grote glimlach niet onderdrukken. Met name toen de welbekende Champions League-hymne door het stadion van Juventus schalde, wist Dams van verwondering even niet hoe hij zich moest gedragen. "Ik moest gewoon lachen", vertelt de jonge Belg op het Youtubekanaal van PSV. "Ik dacht bij mezelf: wat sta ik hier eigenlijk te doen?"

Gelukkig herpakte Dams zich snel. "Toen het eerste fluitsignaal klonk, besefte ik het niet meer. Ik vergeet het dan helemaal. Toen ik gewisseld werd en 'klaar' was met de wedstrijd, besefte ik pas dat ik net mijn Champions League-debuut had gemaakt. Maar op het moment van spelen, valt dat helemaal weg."

Dams heeft, nu hij deel uitmaakt van PSV, geen last meer van spanning voor de wedstrijd. "Dat is best raar", vertelt hij. "Dat heb ik ook met de trainers besproken. De voorgaande jaren was ik wel een persoon die veel spanning beleefde. Soms zelfs momenten gehad waarop ik echt veel stress voelde en bang was om fouten te maken. Nu heb ik dat nog helemaal niet gehad. Hoe dat komt? Dat weet ik niet. Ik speel mijn wedstrijden en daar komt nu nul angst of spanning bij kijken."

Dams zat voor de vorige interlandperiode in de voorselectie van de Rode Duivels. Uiteindelijk besliste Domenico Tedesco om hem toch niet op te roepen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.