Messi spreekt Ballon d'Or-voorkeur uit richting Martinez

Messi wijst favoriet voor Ballon d'Or aan: 'Verdient het meer dan wie dan ook'

Vandaag om 16:16
Laatste update: om 16:23

Lionel Messi schuift landgenoot Lautaro Martínez naar voren als kanshebber voor de Ballon d'Or. Volgens de Argentijnse ster verdient de 27-jarige aanvaller van Internazionale het om de ereprijs te winnen.

Martínez veroverde afgelopen seizoen met Inter de Italiaanse titel en kroonde zich tot topscorer van de Serie A. In 33 competitieduels was hij goed voor 24 doelpunten en zes assists. Daarnaast won Martínez met Argentinië de Copa América. Ook op dat toernooi werd hij topscorer en hij maakte het enige doelpunt in de finale tegen Colombia.

Voor Messi reden genoeg om Martínez naar voren te schuiven als favoriet voor de Ballon d'Or. "Lautaro heeft een spectaculair jaar gehad. Hij verdient de Ballon d'Or dit jaar meer dan wie dan ook", zegt de Inter Miami-aanvaller, zelf achtvoudig winnaar, tegen La Gazzetta dello Sport. De Inter-uitblinker is vereerd door de 'stem' van zijn illustere landgenoot. "Het collectief staat altijd boven het individu, maar ik ben het ermee eens dat ik een spectaculair jaar heb gehad. We zullen zien..." 

Of de woorden van Messi uitkomen, is de vraag. Hoewel Martínez tot de dertig kanshebbers behoort, zou Vinícius Júnior al te horen hebben gekregen dat hij met de prestigieuze prijs aan de haal gaat. De winnaar wordt op 28 oktober officieel bekendgemaakt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.