Messi leidt Argentinië langs Bolivia

Messi schittert voor Argentinië en heeft goed nieuws voor de fans

Vandaag om 07:30

Aan de hand van een grandioze Lionel Messi heeft Argentinië in de nacht van dinsdag op woensdag van Bolivia gewonnen. Het WK-kwalificatieduel in Buenos Aires eindigde in 6-0.

Door een blessure moest Messi de interlandperiode van september laten schieten. Deze maand is hij terug bij de nationale ploeg, en hoe. Waar de vedette van Inter Miami CF zich eerder deze week nog niet kon onderscheiden tegen Venezuela (1-1), maakt hij dat tegen Bolivia dubbel en dwars goed. Na negentien minuten spelen opende hij zelf de score, op aangeven van Lautaro Martínez.

Martínez was zelf verantwoordelijk voor de tweede Argentijnse treffer. De assist kwam op naam van Messi, die in de blessuretijd van de eerste helft nog een assist kon bijschrijven, ditmaal op Julián Álvarez. De 4-0 werd gemaakt door Thiago Almada, waarna het de Messi-show werd. In minuut 84 en 86 scoorde hij nog tweemaal en daarmee completeerde Messi zijn hattrick.

Na afloop van de wedstrijd had Messi goed nieuws voor de Argentijnse fans. "Ik weet dat de mensen hier van me houden", zei hij tegen Argentijnse media. "Zoals ik al eerder heb aangegeven, is het komende WK mijn laatste. Tot die tijd blijf ik bij de nationale ploeg, dat is zeker." Na het gewonnen WK van 2022 leek het er sterk op dat Messi zou afzwaaien. Toch plakt hij er nog twee jaar bij de nationale ploeg aan vast.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.