Mauricio Pochettino verliest met de VS van Mexico

Pochettino lijdt al eerste verlies met Verenigde Staten, buurman Mexico te sterk

Vandaag om 12:31
Laatste update: om 12:33

Mauricio Pochettino is in zijn tweede match als bondscoach van de Verenigde Staten al tegen een eerste nederlaag aangelopen. Met de Argentijn op de bank verloren de Amerikanen met 2-0 op bezoek bij buurland Mexico.

Een maand geleden werd Pochettino benoemd tot nieuwe bondscoach van het Amerikaanse nationale elftal. De 52-jarige Argentijn volgde Gregg Berhalter op, die in juli vertrok na teleurstellende resultaten op de Copa América.

De voormalig coach van onder andere Chelsea, Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur heeft de taak om Team USA klaar te stomen voor het WK van 2026, dat de Amerikanen samen met Canada en Mexico organiseren en waarvoor ze automatisch geplaatst zijn. Zondag was Pochettino zijn bondscoachschap nog begonnen met een 2-0 thuisoverwinning in de oefenwedstrijd tegen Panama.

In Mexico zorgen Raul Jiménez (ploegmaat van Timothy Castagne bij Fulham) en César Huerta voor de doelpunten. De Mexicanen namen in de partij afscheid van 182-voudig international Andrés Guardado. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.