Gill Swerts reageert na nederlaag Jonge Duivels tegen Hongarije

Swerts ondanks gemiste kansen: "Op vlak van efficiëntie al stappen vooruit gezet"

Vandaag om 12:16

Door een snelle tegengoal verloren de jonge Rode Duivels dinsdagavond in Leuven met 0-1 van Hongarije. Bondscoach Gill Swerts zag zijn ploeg in de laatste fase niet koelbloedig genoeg zijn, maar meer dan pech zocht hij daar niet achter.

“Die vroege goal deed ons pijn”, vertelde middenvelder Mandela Keita na de match tegen Het Laatste Nieuws. “Het duurde even vooraleer we in de wedstrijd kwamen. Het was niet makkelijk.”

De Jonge Duivels kregen voldoende kansen op de gelijkmaker, maar wisten die niet te verzilveren. Dat was niet de eerste deze kwalificatiecampagne en dus kunnen we spreken voor werkpunt voor Swerts. Die vond zelf dat zijn ploeg daarin al vooruitgang heeft geboekt.

“We creëren wel altijd kansen en we speelden vaak tegen defensief ingestelde ploegen”, analyseerde Swerts na de match. “Ik vind dat we op vlak van efficiëntie al stappen vooruit hebben gezet. Tegen Schotland scoorden we twee keer, tegen Kazachstan drie keer. Alleen viel de bal nu niet goed voor ons.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.