Vijf mogelijke tegenstanders voor Jonge Duivels in EK-barrage

Klavertje-vijf voor Jonge Duivels: barrages in november, loting op donderdag

Vandaag om 11:08
Laatste update: om 10:48

Door het oog van de naald. Na de cruciale 0-2-zege in Schotland leek kwalificatie voor de EK-barrages binnen voor de Jonge Duivels, maar thuis tegen Hongarije (0-1) schoten ze zich ei zo na nog in de voet. Gelukkig gingen ook de Schotten onderuit in Kazakhstan (3-2). De nationale beloften verdwijnen dan ook in de trommel voor de barrageduels.

De loting voor die laatste fase vindt donderdag plaats. De wedstrijden zelf vallen volgende maand al, in november. In totaal blijven er vijf mogelijke tegenstanders over voor de troepen van Gill Swerts: Finland, Georgië, Ierland, Kroatië en Tsjechië. Net als de Belgen eindigden die landen stuk voor stuk als tweede in hun kwalificatiepoule. De drie beste tweedes zijn al rechtstreeks geplaatst voor het Europese Kampioenschap, dat in 2025 in Slowakije doorgaat.

Van dat vijftal lijkt vooral Kroatië een zware klant. Met Franjo Ivanovic (Union Saint-Gilloise), Matija Frigan en Luka Vuskovic (allebei KVC Westerlo) zitten er enkele bekende namen in de selectie. In het beslissende groepsduels tegen Griekenland (dat ook nog als tweede kon eindigen) maakte Vuskovic de verlossende 3-2. Legende Ivica Olic is er trouwens bondscoach.

De barrages verlopen in een heen- en terugwedstrijd. De winnaars plaatsen zich als laatsten voor het EK.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.