Rode Duivels herdenken moordaanslag op Zweedse fans

Rode Duivels zijn moordaanslag op Zweedse fans van jaar geleden niet vergeten

Vandaag om 10:31

Exact een jaar geleden geraakten terrorisme en het voetbal jammerlijk verweven. Vlak voor de interland tussen België en Zweden nam Abdessalem Lassoued enkele Zweedse supporters onder vuur. Twee van hen overleden daarbij. De Rode Duivels zijn die aanslag nog niet vergeten.

Het werd een bijzonder trieste maandagavond, die 16e oktober 2023. De Duivels en de Zweden hadden hun eerste helft tegen elkaar nog wel afgewerkt, maar bij de rust sijpelde het dramatische nieuws door. Nadien werd besloten om het duel niet verder af te werken. Na een klopjacht in de straten van Brussel mochten de supporters in het Koning Boudewijnstadion pas laat naar huis terugkeren.

Eén jaar na datum blijft de Belgische voetbalbond in gedachten bij de Zweden. Ook de spelers en de technische staf hebben hun steun betuigd. Op training namen ze een foto waarop de Zweedse vlag centraal staat. 'We zijn jullie niet vergeten', staat te lezen in het bijschrift. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.