Reglement geeft Fransen gelijk rond winning goal tegen Rode Duivels

Reglement geeft Fransen gelijk: 'Winnende goal tegen Rode Duivels gewoon geldig'

Vandaag om 11:48

Ondanks een bevredigende prestatie moesten de Rode Duivels maandagavond de duimen leggen voor Frankrijk: 1-2. Randal Kolo Muani was de beul van dienst met twee treffers, al werden bij die laatste enkele vraagtekens geplaatst. Het reglement staat echter aan Franse zijde.

Even terugspoelen naar maandag in het Koning Boudewijnstadion. In minuut 62 kopt Kolo Muani Les Bleus opnieuw op voorsprong na een voorzet vanop links. In de opbouw van die fase nam de Franse achterhoede een vrije schop net op de helft van de Rode Duivels. Alleen kwam die vrije schop er na buitenspel van Loïs Openda. Moest die bal dan niet achter de middellijn gelegd worden? En had de scheidsrechter het doelpunt bijgevolg moeten afkeuren?

Wel, de letter van de voetbalwet zegt van niet. De scheidsrechter had het dus wel degelijk bij het rechte eind, zocht Het Nieuwsblad uit. Bij een overtreding hoort het spel namelijk hervat te worden vanop de plek van de overtreding. 'En bij een buitenspelfase is dat nu eenmaal de plaats waar de speler een invloed heeft op het spel', klinkt het. Dat kan in het geval van off-side dus ook op de eigen helft zijn, als de aanvaller in kwestie daar de bal aanraakt. Dat was het geval bij Openda.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.