6 op 6 in november essentieel voor Domenico Tedesco volgens Marc Degryse

Degryse stelt ondergrens voor Tedesco: "Dat is voor mij het minimum"

Vandaag om 08:46

Marc Degryse spaarde Domenico Tedesco niet na het gelijkspel tegen Italië, maar was voorzichtig positief na de nederlaag tegen Frankrijk. Een 6 op 6 in november is volgens de analist toch essentieel voor de bondscoach.

Degryse wijst erop dat de statistieken onder Tedesco niet om over naar huis te schrijven zijn. “De Duivels wonnen bovendien slechts twee van hun laatste acht wedstrijden. Tegen Roemenië en Israël… Niet de sterkste tegenstanders. In vergelijking met 2023 - waarin we zowat alles wonnen - is 2024 een minder jaar gebleken”, klinkt het bij HLN.

Wat staat de bondscoach nu te doen om het vertrouwen de herwinnen? “In de volgende interlandperiode zes op zes pakken tegen Italië en Israël. Vooral tegen de Italianen kan hij laten zien dat er vooruitgang geboekt is”, zo meent de oud-international.

Als de Rode Duivels degraderen naar de B-divisie van de Nations League, is dat voor Degryse de druppel. “Of dat nu via de barrages is of niet: dat is voor mij het minimum. Bereikt Tedesco die doelstelling niet, hoeft hij voor mij niet te beginnen aan de kwalificatiecampagne voor het WK”, besluit hij streng.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.