La Liga-voorzitter Javier Tebas wil dat WK voor clubs wordt geschrapt

La Liga-voorzitter spreekt ferme taal: "Schrap het WK voor clubs!"

Vandaag om 08:04

Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, heeft zich fel uitgesproken over het nieuwe WK voor clubs. Tebas ziet het liefst dat het toernooi van de FIFA, dat in de zomer van 2025 in nieuwe variant wordt gespeeld, zo snel mogelijk weer van de speelkalender verdwijnt.

De Spanjaard toonde zich uiterst kritisch tijdens het European Professional Football Forum, een samenkomst in Brussel van de Union of European Clubs, een belangenorganisatie van Europese profclubs.

“Schrap het WK voor clubs. Het is niet gewild door de spelers, de teams én de FIFA zelf”, zo trok Tebas van leer tijdens zijn afsluitende speech, geciteerd bij HLN. “Meneer Infantino, je weet dat je de uitzendrechten niet hebt kunnen verkopen voor het WK voor clubs en je weet dat je geen sponsorrechten hebt verkocht. Als je van plan bent om FIFA-geld te gebruiken voor dat toernooi, dan ben je gewoon geld aan het wegnemen van de verenigingen waar het wél kan helpen. Schrap het alstublieft gewoon.” 

Er klonk na zijn toespraak een luid applaus uit de zaal voor de woorden van de Spanjaard. In de nieuwe opzet nemen maar liefst 32 teams het tegen elkaar op voor de titel. Deze uitbreiding valt echter niet in goede aarde bij de spelers en clubs, die al een klacht hebben ingediend bij de Europese Commissie vanwege de steeds drukkere speelschema's.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via