Wedstrijdverslag Nations League-wedstrijden

Spanje haalt kwartfinale van Nations League, Portugal niet voorbij Schotland

15 oktober om 23:00

Spanje heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plek in de kwartfinale van de Nations League. De kampioen van Europa won simpel met 3-0 van Servië. Portugal speelde doelpuntloos gelijk in Schotland, en moet nog even wachten op het ticket voor de volgende ronde.

Spanje - Servië
Spanje trad Córdoba aan zonder Lamine Yamal. Het supertalent van FC Barcelona speelde afgelopen zaterdag nog wel tegen Denemarken (1-0 winst), maar haakte daarna geblesseerd af. met Álex Baena als vervanger begon de Europees kampioen voortvarend. Al na vijf minuten spelen stond het 1-0. Verdediger Aymeric Laporte scoorde.

Servië had eigenlijk niks in te brengen, en mocht van geluk spreken dat het ging rusten met een minimale achterstand. Kort na de theepauze kreeg Álvaro Morata vanaf elf meter de kans om de score te verdubbelen, maar hij miste zeer opvallend. Ruim tien minuten later maakte hij zijn fout goed, door knap met links raak te schieten. Ongeveer een kwartier voor tijd bepaalde Baena de eindstand op 3-0. Spanje heeft zich met de overwinning geplaatst voor de kwartfinale van de Nations League.

Schotland - Portugal
Buurland Portugal had het op Hampden Park een stuk lastiger met Schotland, dat werkelijk dramatisch van start is gegaan in Nations League-poule A1. De Portugezen, waar Cristiano Ronaldo een basisplaats had, domineerden, maar slaagden er maar niet in om tot scoren te komen tegen de Schotten.

Na rust leken de bezoekers even te kunnen juichen, maar een 'treffer' van Ronaldo werd agekeurd. In de slotfase werd ook Schotland nog een keer zeer gevaarlijk, evenals Ronaldo. Een doelpunt viel er uiteindelijk niet: 0-0.