Stroeykens maakt enorme indruk bij RSC Anderlecht: "Gaat een grote speler worden"

15 oktober om 21:33

Mario Stroeykens lijkt dit seizoen een nieuwe stap gezet te hebben bij RSC Anderlecht en is inmiddels een steunpilaar geworden bij paars-wit. Samen met Colin Coosemans is hij één van de uitblinkers bij de Brusselaars, wat hem ook flink wat lof oplevert.

Onder meer ex-speler Bertrand Crasson is onder de indruk van de prestaties van de middenvelder. "Stroeykens is zeer goed bezig", klinkt het bij TOF Sport. "Hij is fysiek sterk, maar neemt de ploeg ook bij de hand als een echte patron. Tegen Sociedad en Standard was hij heel goed. Het is een goede speler, maar het gaat een grote speler worden", geeft hij aan.

Ook journalist Xavier Thirion spaart de lof niet voor het jeugdproduct van Anderlecht. "Stroeykens maakt ook op mij indruk. Ook vanwege zijn persoonlijkheid. Hoe hij na de match sprak over de supporters die zich hadden misdragen en dat veroordeelde, dat is bijzonder knap voor zo een jonge ‘ket’", klinkt het.

Stroeykens werd al langer gelinkt aan een vertrek bij Anderlecht en is mogelijk ook bezig aan zijn laatste seizoen in Brusselse loondienst. Hij heeft bij Anderlecht alvast nog een contract tot medio 2026.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.