Barcelona niet optimistisch over contractverlenging Frenkie de Jong

Nieuw hoofdstuk De Jong-soap bij Barca: 'Club niet zeker van contractverlenging'

Vandaag om 17:02

    Bij FC Barcelona neemt het optimisme over een nieuw contract voor Frenkie de Jong af. Mundo Deportivo schetst dat er intern twijfels zijn of de Nederlander na medio 2026 in Catalonië wil blijven.

    Al maanden houdt De Jong de gemoederen bezig bij Barça. Tot op heden heeft hij nog geen plannen om zijn huidige verbintenis, die in de zomer van 2026 afloopt, te verlengen. Dat terwijl Barcelona niets liever wil dan hem langer binden. Er wordt 'kilheid' bij De Jong bespeurd, klinkt het. Eind 2023 deed Barça een contractvoorstel, maar nog altijd heeft de 27-jarige middenvelder daar niet op gereageerd.

    Het Catalaanse medium weet dat De Jong het moeilijk heeft gehad met het lek uit 2022. Destijds kwam het contract van de Nederlander op straat te liggen, toen hij onder druk werd gezet om naar Manchester United te verkassen. 'Barça sluit niet uit dat Frenkie mede daardoor niet wil verlengen', wordt geschreven. Barcelona wil absoluut voorkomen dat De Jong in 2026 gratis de deur uitloopt.

    Om die reden denkt Barça er naar verluidt over na om De Jong weer onder druk te zetten. Als hij er voor het eind van dit seizoen niet mee instemt om te verlengen, zou hij in zijn laatste contractjaar moeten accepteren dat hij volgend seizoen een rol op de achtergrond speelt.

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.